Project Description

Zakaj RHEA?

R

hea je starodavna grška boginja, mati nekaterih najbolj znanih grških bogov in boginj. Rhea uprizarja temelj družine in kjer je družina, tam je dom. Za vsak dom pa potrebujemo varno zavetje, pa naj bo to hiša ali stanovanje. Kjerkoli smo je občutek varnosti in dobrega počutja najbolj pomemben.

Vsakdo, ki išče nov dom, ali pa išče samo prostor, kjer ga bo zgradil, se oklepa več dejavnikov. Najprej izbere kraj in iskanje se začne.

Potem pa pridejo vprašanja, kaj si sploh želimo? A bomo gradili ali iščemo stanovanje? Mogoče lahko kupimo samo starejšo hišo, pa jo obnovimo? Hm… kaj pa sosedje?

Da ne bodo slučajno preblizu, ker meni pa res ne bo nihče gledal v krožnik, ko imamo družinsko kosilo. Kaj pa če bomo imeli zabavo in se nam sosed pritoži? Joj, ne, najbolje bo, če bomo nekje na samem. Ampak ne predaleč na samem seveda, ker potem je tu že nevarnost tatvin in vlomov. Hm… pa si želimo okoli gozd? Kaj pa če bo sosedova kmetija preveč smrdela… ali pa tu mimo vozi slučajno vlak? Kaj pa cerkveni zvonovi so glasni? Čakaj, ampak to še ni vse, kaj pa šola in vrtec, pa ostale trgovine so daleč? In koliko bom imel do službe? Kaj pa po zimi? Ali tu redno plužijo? Ja res bi bilo lepo, če bi imel razgled, ampak kdo bo le prišel v ta breg…

Ja, tako se začne iskanje našega doma. In potem se kar naenkrat zgodi, da ste utrujeni od iskanja in vse vam gre narobe. Načeloma si dom poiščeš samo enkrat in takrat hočeš, da je vse popolno.

Ampak kaj je popolno? Jaz mislim, da bi se ta beseda morala črtati iz slovarja ali pa bi se morala uporabljati samo v besedni zvezi »popolno zame«. SSKJ definira besedo popolno kot: »ki je po svojih lastnostih, značilnostih brez napak, pomanjkljivosti«. Pa na svetu to res obstaja? A obstaja popolna družina, popolna žena, popolni mož, popolni otrok, popolna hiša, popolno stanovanje,…? Vsak izmed nas ima različen pogled na svet. In kar je za nekoga popolno, je sigurno kakšna oseba nekje, ki bi v tej popolnosti našel vsaj eno pomanjkljivost. Zakaj torej sploh uporabljati to besedo, ki nima nobenega smisla. Vsak je unikat tako, kot je unikat vsaka hiša, vsako stanovanje in vsaka parcela.

Iskanje doma marsikomu povzroča preglavice in noči brez spanca.

Ko imamo predolge lase, obiščemo frizerja, ker je na tem področju seveda strokovnjak. Le kako naj se jaz sama strižem in pričakujem, da bo vse ok? Ja, saj vem nekaj enostavnega bi že šlo, kakšno težjo pričesko pa že več ne. Tako, kot je frizer na svojem področju strokovnjak in mu zaupamo, imamo na svetu različne poklice in vsak je za nekaj.

In če se sprašujete zakaj najeti nepremičninskega posrednika, če lahko prodam sam? Ja se strinjam, tudi postrižete se lahko sami, pa vendar to še ne pomeni, da boste na koncu zadovoljni, spočiti in brez skrbi.

Prodaja in nakup nepremičnine

Prodaja in nakup stanovanja, hiše, parcele je lahko nekaj zelo enostavnega ali pa zelo zakompliciranega. Vse se začne pri vpogledu v zemljiško knjigo. Je nepremičnina obremenjena s hipoteko, ima zaznambo, predznambo? Kaj pa služnost, ali pa je na njej plomba? Kaj sploh je plomba? Kaj pa kakšna obligacijska pravica? Kaj pa naj sedaj? Kaj pa če nepremičnina nima uporabnega ali pa gradbenega dovoljenja? No, mogoče ga ima, pa le ta ni v skladu z objektom. Pa je nepremičnina vpisana v kataster stavb? Koliko je še vprašanj, pa tudi če so papirji urejeni, kaj pa davek. Kateri davek se plača pri prodaji in le kdo ga je dolžan plačati? Kaj pa davek na kapitalski dobiček, sploh veste za njega?

Odgovore na zastavljena vprašanja najdete tukaj.

Ja, res je, na videz enostavna prodaja, je lahko še kako velik izziv za vsakega izmed nas. Pa vendar se nepremičnine neprestano prodajajo. Vprašanje pa je, koliko časa ste pripravljeni sami vložit v prodajo ali nakup ter koliko energije in znanja boste pri tem potrebovali.

V svojih blogih vam bom pomagala z odgovori na najbolj tipična vprašanja, s katerimi se srečujete na trgu.

Na marsikaterem izobraževanju sem velikokrat slišala stavek »neznanje prava škoduje« in verjemite mi, da to še kako res drži. Zato, v kolikor se sami odločate za prodajo ali nakup, bodite ozaveščeni in naj vam moja spletna stran pri tem pomaga. Če se pa odločite za posrednika, sem vam pa z veseljem na razpolago. Več podrobnosti o mojih storitvah najdete tukaj. Pa tudi če ta oseba za vas nisem jaz, izberite si takšnega posrednika, ki vam bo znal prisluhnit, bo imel čiste namene in predvsem kateremu boste zaupali. Takšnega, kateri zadovoljstvo strank postavlja pred provizijo. Na trgu nas je veliko in verjamem, da se za vsakega najde takšen, saj veste »popoln za vas«. 😊

Pošljite mi email

Z veseljem vam svetujem!

Zaupajte mi svoj izziv

info@rhea-nepremicnine.si
Pošlji

Lahko se slišiva

Z veseljem vam pomagam!

Zaupajte mi svoj izziv

+386 41 790 077
Pokliči
RHEA STORITVE