Deli vsebino s prijatelji!

Menjalne pogodbe

Imata s sosedom parceli, ki sta čudne oblike? Ali pa sta npr. samo izredno dolgi in ozki, torej nekoristni za gradnjo? Mogoče imate pa samo vi en del parcele, ki vam v trenutni situaciji ne koristi zaradi svoje oblike, ali gradnje ob meji?

Vedno je bilo zelo pomembno, da imamo s svojimi sosedi odlične sosedske odnose in da nikoli ne pozabimo na človeški faktor. Mogoče danes sosed kaj potrebuje od vas, jutri pa boste lahko že vi tisti, ki boste nekaj potrebovali od njega. Pa naj bo to solidarnost pri nočni glasni zabavi, ali pa ureditev skupne ograje. Nikoli ne pozabimo na solidarne in korektne odnose. Sama imam čudovite sosede, zato sem še bolj prepričana, da je to res zelo pomembno.

Če imate tudi vi lepe odnose s svojim sosedom verjamem, da lahko najdeta skupni jezik in se dogovorita tako, da bosta oba zadovoljna.

Menjalnih pogodb je torej več vrst. Lahko menjate stanovanja, njive, travnike, hiše, gozd,… Z menjalno pogodbo se vsak pogodbenik zavezuje nasproti svojemu sopogodbeniku, da mu bo izročil zamenjano stvar, tako, da bo ta na njej pridobil pravico razpolaganja oziroma lastninsko pravico. Iz menjalne pogodbe nastanejo za vsakega pogodbenika obveznosti in pravice, ki nastanejo iz prodajne pogodbe za prodajalca.

Če ste se torej s sosedom dogovorili, da boste zamenjali svoj del parcele za njegov del in obratno, je najprej najpomembnejše narediti parcelacijo.

To naročite pri geodetskem podjetju.

Za postopek prenosa lastništva je na občini, kjer nepremičnina leži, potrebno pridobiti potrdilo o namenski rabi zemljišča. To potrdilo pa ni potrebno, v kolikor je predmet pogodbe samostojen del objekta v etažni lastnini (npr. stanovanje).

Pošljite mi email

Z veseljem vam svetujem!

Zaupajte mi svoj izziv

info@rhea-nepremicnine.si
Pošlji

Lahko se slišiva

Z veseljem vam pomagam!

Zaupajte mi svoj izziv

+386 41 790 077
Pokliči
RHEA STORITVE